Omgeving

Kastelen

De rijke historie van deze streek herken je ondermeer aan de vele burchten en kastelen die je hier vindt. Elk met zijn eigen verhaal maakt dat er geen enkel ‘chateau’ hetzelfde is.

Alleen al daarom is een bezoek aan bijvoorbeeld de burcht van Bouillon of het kasteel van Vèves meer dan de moeite waard.

Het kasteel van Lavaux St. Anne

Het kasteel van Bouillon

Het kasteel van Vêves

Abdijen

Een abdij is de plaats bij uitstek waar een moment van bezinning, cultuur en ambachtelijke gastronomie elkaar ontmoeten. De Abdijenroute door onze streek voert je langs Belgisch biererfgoed waaronder de abdijen van Leffe, La Trappe, Orval en Maredsous.

KIjk bij Maredsous voor meer info

Kijk bij Orval

Uitstapjes

Ook voor een uitstapje met het hele gezin is  B&B des4seigneur een prima startpunt.

 De grotten en het dierenpark van Han sür Lesse, het provinciaal domein Chevetogne of het prachtige natuurgebied Croix Scaille met de 60 meter hoge uitkijktoren zijn een aantal hele leuke bestemmingen binnen handbereik. Of wat dacht je van rail-biken ? Leuk, ontspannend en sportief !

Vergeet zeker  niet om “Jardin des Hiboux” te bezoeken. 2 gepassioneerde broers geven er voorstellingen met hun meer dan 70 roofvogels. Ook de andere boerderijdieren kunnen bezocht worden en men mag helpen met ze te voederen. Dit is op hetzelfde domein dan de imkerij van Peter Otte.

www.jardindeshiboux.be

www.peterotte.be

Provinciaal domein in Chevetogne

Zin in rail-biken ?

Een kijkje nemen in de grotten van Han

Ambachtelijk

De regio heeft een rijkdom aan ambachtelijke bedrijven waar traditionele recepten van vader op zoon worden doorgegeven. Naast bier en chocolade worden producten als mosterd, kaas, koek en honing gemaakt. Een bezoek aan één van deze bedrijven is een leuke kennismaking met onze lokale lekkernijen.

Bezoek de imkerij van Peter Otte. Ze verkopen eigen gemaakte honing en choco.  

De schapenboerderij van Acremont : Kaasmaker Peter en zijn vrouw Barbara ontvangen u met plezier voor een rondleiding en de degustatie van hun producten. Ook heerlijke ijsjes te verkrijgen.

In Vencimont is een oude molen in ere hersteld en er is een artisenale bakkerij die heerlijk brood verkoopt.

“La Chiquetterie” in Nafraiture bestaat al jaren en is door Vlamingen gerund,er is een kruidentuin en ze maken er  lekkere geitenkaas.

Bezoek de bierbrouwerijen in de omgeving:

  • Orval
  • Leffe
  • Invictus (in Gedinne)
  • Maredsous